Thursday, 19 December 2013

USE OF WH-QUESTION IN CONVERSATION

The practice of  these questions will enable learners to speak English . 

1]What colour is your bag ?
Ans:-My bag is blue.
2]Where is the camera ?
Ans:- in my bag.
3]Who was that women ?
Ans:-Satish's mother.
4]How is Suresh?
Ans:- He is fine / He is getting well.
5]Why were you late ?
Ans :-Because I woke up late.
6]Which class do you study in ?
Ans:-in std. 9th
7]Where do you go ?
Ans;-I go to market/ to school.
8]Hello ! what is your name ?
Ans:- I am Mahesh .
9]How old are you ?
Ans :-I am fifteen.
10]What are your favourite subjects ?
Ans:- History ,science and English .
11]What are your hobbies ?
Ans:-Singing ,gardening are my hobbies .
12]What is your father ?
Ans:-My father is a farmer.
13]What newspaper ,do you read ?
Ans:-I read “The Lokmat ‘/ Deshonnati.
14]What is your favourite game ?
Ans:-Cricket.
15]Who is your class –teacher ?
Ans:-Battulwar sir is my class teacher.
16]What time is it now ?
Ans:-It is 5 o’ clock /6.30 p.m. /10 To 4
17]What day is today ?
Ans:-Today is Sunday ./ Monday.
18]How do you go to school ?
Ans:-I go to school by cycle/ on foot.
19]When do you get up ?
Ans:-I get up at 6 A.M.
20]Who teaches you English ?
Ans:-Mr.R. C. Patil teaches me English .
21  Why are you so nervous ?
  Ans. I have not completed assignment .

Share this

Serving as a Higher Secondary Teacher, Qualifications : M. A. English B. Ed. Experience : 22 yrs

0 Comment to "USE OF WH-QUESTION IN CONVERSATION"

Post a Comment

Thanks for visiting. Share your views. Your suggestions are welcome.